Museumspecialisten en art handlers

Via ons Platform Art & facts detacheren we museumspecialisten en art handlers die op projectbasis ingezet kunnen worden bij tentoonstellingswisselingen, collectieregistratie, ontzameltrajecten en andere museale activiteiten. Het Platform Art & facts biedt een flexibele schil van specialisten ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk van uw museum of culturele instelling. 

Een van onze museumspecialisten is een kunstwerk aan het fotograferen in ons depot.

Onze specialisten

We hebben een brede groep experts voorhanden met diverse achtergronden, waaronder:

  • Curators en mensen met ervaring op het gebied van tentoonstellings-coördinatie, conceptontwikkeling, collectieregistratie, educatie, beveiliging, (grafische) vormgeving en communicatie.
  • Restauratoren uit diverse disciplines die ook ervaring hebben met het transport- en tentoonstellingsgereed maken van objecten en het opmaken van conditierapporten.
  • Praktische mensen met ervaring op het gebied van belichting, fotografie, timmer- en metaalwerk, art handling, transport en schoonmaken van objecten. 

De kosten variëren van € 35,- voor art handlers tot € 90,- per uur voor zeer ervaren specialisten. Tevens kunnen we onze experts inzetten op projectbasis voor een aangenomen bedrag. Indien u interesse heeft in het werken met een van onze specialisten, kunt u contact met ons opnemen. 

Onderdeel worden van Platform Art & facts?

Art & facts leidt in samenwerking met diverse musea art handlers op die wij kunnen uitzetten op detacheringsbasis. Iedere art handler krijgt een gedegen achtergrond in fysieke en digitale logistieke handelingen. Daarnaast werken we samen met een brede groep freelance museumspecialisten die in teamverband en individueel musea kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe art handlers en museumspecialisten voor ons Platform Art & facts. Als je interesse hebt om onderdeel te worden van dit team kan je een open sollicitatie sturen naar info [at] artandfacts.nl.