21 Feb 2019

Afgelopen week was er flink wat reuring rondom de MuseumDepotShop. Zo stond er een mooi artikel in De Telegraaf. Ook leuk om terug te luisteren: het interview met Arjen Pels Rijcken over ons initiatief door BNR en Radio 5.

17 Dec 2018

Wellicht heeft u het al gehoord; het afgelopen jaar hebben we de mogelijkheid geïnventariseerd om een online platform op te richten waar musea objecten kunnen aanbieden die de LAMO-procedure doorlopen hebben. Het online platform zal ondergebracht worden in een stichting onder de naam MuseumDepotShop.

De website wordt tijdens de Nationale Museumweek gelanceerd. Meer informatie vindt u op onze tijdelijke website.

23 Oct 2018

Art & facts is trotse sponsor van het congres Toezien of Toekijken? Actuele uitdagingen in de museale sector dat plaatsvindt op 25 oktober in Hermitage Amsterdam.

18 Sep 2018

Art & facts staat dit jaar op het Museumcongres. We verwelkomen u graag in onze stand op 4 en 5 oktober in het Louwman Museum te Wassenaar. 

Wij vertellen u over onze plannen met de MuseumDepotShop en stellen u tevens voor aan onze nieuwe business unit manager Catherine Regout. 

04 Jun 2018

Op 4 juni was onze Open Depot Dag. Naast een rondleiding door het gebouw werden twee korte lezingen gehouden. Ongeveer 20 geïnteresseerden uit de culturele sector kwamen naar het EYE Collecticentrum om de lezingen en rondleiding door het gebouw bij te wonen. Na afloop kon men onder het genot van een drankje verder met ons in gesprek over onze diensten. Kortom: een geslaagde middag! 

30 Apr 2018

Op 4 juni 2018 organiseren wij een Open Depot Dag voor geïnteresseerden uit de culturele sector. U bent van harte welkom in onze depots in het Eye Collectiecentrum van 15-17u met aansluitend een borrel. Lees verder...

10 Apr 2018

Art & facts heeft vorige maand Suzanne Hoeve geplaatst bij het Provinciaal Depot Zuid Holland. Het betreft een interim opdracht voor in ieder geval 3 maanden. We wensen Suzanne veel succes! 

Bent u ook op zoek naar art handlers of andere museumspecialisten om op projectbasis uw dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen? Meer informatie over onze specialisten leest u op deze pagina

13 Feb 2018

Wij hebben afgelopen weken ons platform van museumspecialisten onder de aandacht gebracht bij diverse musea. Dit heeft inmiddels geleid tot een aantal afspraken met musea in de Randstad. Heeft u ook behoefte aan specialisten die op projectbasis ingezet kunnen worden? Lees verder...

07 Dec 2017

Zojuist is de koopakte voor de aanschaf van ons kavel op het bedrijventerrein De Boeg getekend. Het terrein ligt op een zichtlocatie langs de A44 in Oegstgeest (vlakbij Leiden). Lees verder...

14 Nov 2017

Op 13 november hebben we een inspirerende brainstorm gehad met museumspecialisten uit diverse disciplines. Doel van de sessie was om naast art handlers ook andere museumspecialisten in te kunnen zetten voor tentoonstellingswisselingen en dergelijken. Wordt vervolgd! 

02 Nov 2017

Op 29 november organiseren wij een informatieve verzamelaarsbijeenkomst in ons museale depot in het EYE Collectiecentrum. De koffie en thee staat vanaf 19:30 uur voor u klaar en het programma start om 20:00 uur. 

28 Sep 2017

Art & facts is een trotse sponsor van het Leiden International Film Festival

14 Aug 2017

Vandaag is onze nieuwe commercieel medewerkster Alexandra van Strien begonnen. Zij zal diverse commerciële en organisatorische werkzaamheden op zich nemen.  

 

05 May 2017

4 mei werd bekend gemaakt dat de gemeente Oegstgeest akkoord gaat met de verkoop van het voormalige MEOB-terrein aan Consortium A44 B.V. Dit Consortium bestaat uit zes ondernemingen: tuincentrum De Bosrand, Praxis, WAD depots, Noordman Hout, Transport Keijzer en Deijler Vastgoed. Art & facts zal op een zichtlocatie, langs de A44, vier depots voor de opslag van cultureel erfgoed realiseren. Een van deze depots zal per m2 of m3 verhuurd worden aan instellingen voor de opslag en beheer van kunstcollecties.