Het tweede depot voor collectiebeheer en archiefbeheer wat Art and facts wil gaan bouwen in Oegstgeest

Oorsprong

De initiatiefnemers van Art & facts zijn Arjen Pels Rijcken en Jeroen Harinck. Samen richtten zij in 1995 het bedrijf Certo op, een mobiele archiefvernietiger. Jeroen Harinck heeft Certo vervolgens uitgebreid met archiefopslag en -digitalisering en verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Cintas. Arjen Pels Rijcken heeft zich toegelegd op de ontwikkeling, bouw en verhuur van depots voor de opslag van cultureel erfgoed onder de naam WAD depots. Uit onderzoek in de museale wereld blijkt dat het collectiebeheer zich nu met name richt op de inhoud. Logistieke werkzaamheden krijgen minder de aandacht. Het gegeven dat verschillende musea hun collectie nog niet volledig in kaart hebben gebracht is hiervan het gevolg. Ook blijken veel musea af te stoten objecten in depot te hebben en er niet aan toe te komen om daadwerkelijk te ontzamelen.

Onderscheidend

De groep dienstverleners waar een collectiebeheerder uit kan kiezen ter ondersteuning van zijn beleid is uiterst divers. Art & facts verenigt alle relevante diensten onder één dak en verzorgt naast opslag en beheer ook het (digitaal) omschrijven, categoriseren en ontzamelen van museale objecten. Daarnaast voorziet Art & facts in de organisatie van gebruiks-, en verbruikleen van objecten en de verkoop aan particulieren en instellingen. Door het gehele traject voor de collectiebeheerder inzichtelijk te maken bieden wij een unieke aanpak die een collectiebeheerder in staat stelt zich te focussen op zijn kerntaken.

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe art handlers en museumspecialisten voor ons Platform Art & facts. Dit is opgezet als een samenwerkingsverband van museumspecialisten en art handlers die in teamverband en individueel musea kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Als je interesse hebt om onderdeel te worden van dit team kan je een open sollicitatie sturen naar info [at] artandfacts.nl.

Benieuwd naar onze openstaande vacatures? Je vindt ze hier.