IHLIA LGBT Heritage

IHLIA heeft de grootste lhbt (lesbisch, homo, biseksueel en transgender)-collectie in Nederland en Europa. Sinds januari 2018 is een deel van hun archief ondergebracht in een van onze depots. 

Stichting Sieraden Collecties

In januari 2018 hebben wij acht verhuisdozen vol kunstsieraden van de Stichting Sieraden Collecties ondergebracht in ons depot. Doordat deze bijzondere sieraden gemaakt zijn van zeer diverse materialen is onze geklimatiseerde en beveiligde ruimte in het EYE Collectiecentrum uitermate geschikt voor de opslag ervan. 

Particuliere verzamelaars

Onze depots zijn ook uitermate geschikt voor de opslag van particuliere collecties. Het eerste project van 2018 was het inhuizen en fotograferen van circa 600 kunstwerken afkomstig van een grote particuliere verzamelaar. 

Fiep Amsterdam B.V.

In september 2017 hebben we het gehele oeuvre van Fiep Westendorp naar ons depot mogen verhuizen. Het archief bestaat uit ruim 6.800 originele tekeningen, die in het EYE collectiecentrum onder optimale omstandigheden bewaard kunnen worden. 

onckcp2cn2

Kasteel de Haar

In de zomer van 2017 hebben wij Kasteel de Haar als klant mogen ontvangen. Een deel van haar erfgoedcollectie was voorheen in het kasteel opgeslagen. Toen De Haar besloot om deze ruimten publiekstoegankelijk te maken, is de collectie overgebracht naar een van de depots van Art & facts. 

Atria

Atria is het kennisinstutuut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Zij verzamelen alles wat te maken heeft met de positie van vrouwen en genderverhoudingen in de samenleving. Daarnaast bewaren zij tevens het erfgoed van de Nederlandse vrouwenbewegingen. Sinds maart 2017 is een groot deel van Atria's archief onder klimatologische omstandigheden opgeslagen in een van de depots van Art & facts.