Persbericht: Museumspecialisten(.nl) gelanceerd

Amsterdam, 14 augustus 2020. De arbeidsmarkt ligt op z’n gat. In de culturele sector is het kommer en kwel. Een kwart van de musea dreigt gesloten te worden door de gevolgen van de lockdown. Museale dienstverlener Art & facts ziet echter kansen voor het detacheren van museumspecialisten. Zij doen dat al enige jaren en hebben nu besloten om daarvoor een aparte website te lanceren waar vraag en aanbod elkaar makkelijker gaan vinden: museumspecialisten.nl. Juist in deze tijd hebben musea specialisten nodig om hen te helpen sterker uit de crisis te komen.
 
Bij lancering is de database achter de website al gevuld met zo’n 300 specialisten, variërend van restaurators tot collectiebeheerders. Musea kunnen hun vacatures plaatsen en deze worden na controle gepubliceerd op museumspecialisten.nl. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij de website ongeacht of er op dat moment een vacature is voor hun betreffende specialisme. Art & facts maakt een selectie van de geschikte kandidaten, ook op basis van interviews, en stelt deze voor aan het museum.
 
Voor musea wordt het rekruteren van parttimers of fulltimers een stuk efficiënter en effectiever. Art & facts biedt de flexibele schil van specialisten ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk van de culturele instelling. Bij interim projecten neemt Art & facts het administratieve werk en het werkgeversrisico weg bij het museum.
 
Art & facts is de dienstverlener voor musea. Naast detacheren van museumspecialisten verhuren zij geklimatiseerde depots in Amsterdam en binnenkort ook in Oegstgeest. Ook het ontzamelen en herbestemmen van museale objecten via MuseumDepotShop behoort tot een kerntaak van Art & facts.

Benieuwd naar de depots?

Wil je een keer ons depot bezichtigen voor verdere oriëntatie? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen!