Persbericht – Lancering Collectioneurs.nl

Loosdrecht, 15 september 2020. Vandaag om 12.00 uur heeft Frits Sissing op Kasteel Museum Sypesteyn het startsein gegeven voor collectioneurs.nl, een nieuw platform voor de verkoop van kunst, design en antiek. In de eerste vijf minuten werden direct vijf objecten verkocht, onder andere aan een koper in Italië.

Het succes van een ander initiatief van Art & facts, MuseumDepotShop, is de aanleiding voor deze website. Veel verzamelaars benaderden MuseumDepotShop met de vraag of zij ook kunstobjecten konden verkopen via dat platform. Gezien de aanhoudend vraag werd besloten een website van en voor verzamelaars op te zetten. Dat Jan Six van Hillegom enige tientallen objecten uit zijn privéverzameling te koop aanbiedt heeft op 12 augustus jongstleden geleid tot een artikel in de NRC dat vervolgens voor enkele duizenden mensen weer aanleiding was om zich aan te melden voor de nieuwsbrief.

Art & facts verwacht eenzelfde groei in aantallen verkopen met een hogere gemiddelde verkoopprijs dan bij MuseumDepotShop.

Rond collectioneurs.nl wordt thans een netwerk van taxateurs opgebouwd die de objecten kunnen echten en taxeren. Het echten gebeurt op verzoek van collectioneurs.nl en het taxeren wordt door de verkoper geïnitieerd en betaald. De prijsstelling voor het gebruik van het nieuwe platform is zeer concurrerend ten opzichte van veilinghuizen en andere verkoopkanalen. 

Benieuwd naar de depots?

Wil je een keer ons depot bezichtigen voor verdere oriëntatie? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen!