Persbericht: Collectioneurs.nl & Artory kondigen samenwerking aan

Kunstwerken worden voor de eeuwigheid gedocumenteerd via Blockchain

Amsterdam/New York – Collectioneurs.nl en Artory hebben besloten samen te werken op het gebied van registratie van kunstwerken op basis van blockchain technologie. Het betreft een register met door blockchain technologie gecodeerde informatie over aankoopdatum, wie de eerdere eigenaren waren, welk museum de werken eerder heeft tentoongesteld, beschikbare taxaties enzovoort. De informatie over de kunstwerken is openbaar, alleen de naam van de eigenaar wordt niet gepubliceerd. Omdat Collectioneurs.nl de naam van haar klanten met bijbehorende informatie van de gekochte kunstwerken invoert, hebben zij als enige toegang tot die specifieke informatie. Het gebruik van Blockchain technologie garandeert een betrouwbare keten van informatie (chain of custody) die de waarde van het werk verankert.

Alle openbare kunsttransacties vanaf 1985, waaronder die van de grote veilinghuizen Sotheby’s, Christie’s en Phillips zijn verwerkt in de Artory database waarin ook de door onze klanten verworven werken getoond worden, met ons keurmerk. De klanten van Collectioneurs.nl hebben gratis toegang tot deze kunsttransacties. Artory werkt ook samen met Winston Art Group, een van de grootste kunst taxateurs in de wereld, met een specialisatie in advies over en beheer van collecties. Hun dienstverlening is toegankelijk voor de kopers van objecten via Collectioneurs.nl.

Met deze samenwerking biedt Collectioneurs.nl toegevoegde waarde aan haar klanten. Elke klant krijgt bij Artory een virtuele kluis. Mochten zij meerdere objecten willen toevoegen in die kluis, dan kan dat tegen een redelijke vergoeding.

Over Collectioneurs.nl

Collectioneurs.nl is een handelsnaam van Art & facts B.V., tevens de initiatiefnemer van de MuseumDepotShop en Museumspecialisten.nl. Zowel Collectioneurs.nl als MuseumDepotShop.nl zijn platforms waar particulieren kunst, design en museale objecten kunnen kopen. Jeroen Harinck en Arjen Pels Rijcken zijn de initiatiefnemers van deze activiteiten.

Over Artory

Artory raison d’être is kunstverzamelaars toegang te verlenen tot een digitaal ecosysteem waar hun objecten veilig en anoniem worden geregistreerd en goedgekeurd door vertrouwde partners. Harinck en Pels Rijcken zijn trots om als partner van Artory uw werken aan de selectie van betrouwbare kunstwerken te kunnen toevoegen.

Benieuwd naar de depots?

Wil je een keer ons depot bezichtigen voor verdere oriëntatie? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen!