Cursussen en advies

Als museum is het belangrijk de expertise van hun medewerkers op peil te houden en tevens op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zij zijn het die de museale collecties van Nederland gebruiken, beheren en hanteren.

Art & facts biedt diverse cursussen aan de museale sector. Deze cursussen worden gegeven door mensen die dicht bij de actualiteit en het onderwerp staan en uit ervaring over het onderwerp spreken. Zij kunnen zowel cursussen geven voor beginners als gevorderden en zijn bereid op locatie te werken. Onze cursussen zijn op aanvraag en zullen aangepast worden op de wensen en eisen van de deelnemers en het museum.

Onze cursussen

Art Handling

Het hanteren, opslaan en verpakken van kunst volgens museale standaarden.

Ontzamelen

Eerste opstapje naar het selecteren, waarderen, de LAMO en het afstotingstraject. Is tevens mogelijk met voor-financiering en intensieve begeleiding.

Collectie Hulpverlening

Het maken van een CHV-plan, een risicoanalyse, preventieve maatregelen en workshops over hoe te handelen bij een calamiteit.

Advies

Elk museum heeft wel eens een vraagstuk waar ze intern niet uitkomen, zoals hulp bij een juridisch probleem, het medewerkersbeleid, ontzamelen of het opstellen van een (bruikleen)contract. 

Art & facts adviseert en begeleidt musea in een breed spectrum van vraagstukken. Vanuit onze detachering hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd met diverse specialisten. Deze specialisten hebben al jaren ervaring in de museale sector en kunnen jou van dienst zijn. We hebben een brede groep experts voorhanden met diverse achtergronden, waaronder:

  • Restauratie- en conserveringsadvies van diverse specialisaties restauratoren en collectiebeheerders;
  • Fondsenwerving-, financieel- en bestuursadviseurs;
  • Ontwikkeling, bouw en inrichting van depots;
  • Museumjuristen, speciaal voor al uw juridische en contractuele vragen.

Heeft u een vraag?

Wij staan je graag ter woord en proberen je zo goed mogelijk te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Op zoek naar iets anders?

Niet gevonden wat je zocht? Wij kunnen ook speciaal voor jouw museum een cursus op maat laten maken. 

Voor meer informatie kun je ons bereiken op 085 – 007 4242 of stuur een e-mail naar info[at]artandfacts.nl.