Museumspecialisten

Art & facts is koploper in de detachering van museumspecialisten die voor zowel vaste functies als op projectbasis ingezet kunnen worden bij tentoonstellingswisselingen, collectieregistratie, marketing, communicatie en andere museale activiteiten. Art & facts biedt de flexibele schil van specialisten ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk van jouw culturele instelling. Bij onze interim projecten nemen wij tevens het administratieve werk en het werkgeversrisico weg bij de organisatie.

Waarmee kunnen we jou helpen?

Tentoonstelling werkzaamheden
Educatie en publieks-begeleiding
Collectiebeheer en -registratie
Restauratie en conditierapporten
Praktische werkzaamheden

Onze klanten

We hebben al diverse kandidaten bij musea voor zowel korte interim projecten als langere detachering  trajecten ingezet. Daarnaast kunnen we ook werving en selectie voor je uit handen nemen.

Wij werken o.a. voor

Onze specialisten

We hebben een brede groep experts voorhanden met diverse achtergronden, waaronder:

  • Coördinatie, conceptontwikkeling en inrichting van tentoonstellingen 
  • Educatie en publieksbegeleiding
  • Collectiebeheer en -registratie
  • Restauratie en conditierapporten vanuit diverse disciplines
  • Praktisch, zoals beveiliging, belichting, fotografie, timmer- en metaalwerk, art handling, transport en het onderhoud van museale collecties.

Onze experts werken op uurbasis, maar kunnen ook ingezet worden op projectbasis voor een aangenomen bedrag. 

Wanneer een klant besluit om een door Art & facts gedetacheerde medewerker een arbeidsovereenkomst aan te bieden dan wordt door Art & facts één keer een maandsalaris in rekening gebracht. Mocht een museum een medewerker zoeken voor in loondienst dan kan Art & facts haar netwerk inzetten om een werving & selectie uit de voeren. De vergoeding daarvoor bedraagt twee keer het overeengekomen maandsalaris.

Onderdeel worden van Museumspecialisten?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe museumspecialisten! 

Bij Art & facts werken we samen met een brede groep museumspecialisten die in teamverband en individueel musea kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Als je interesse hebt om onderdeel te worden van dit team kan je een open sollicitatie sturen naar onderstaand e-mailadres.

Afspraak maken?

Wil je meer informatie? Of ben je geïnteresseerd in de ideale kandidaat voor jouw organisatie? Laat het ons weten! Je kan een afspraak maken door te bellen met 085 – 007 4244 of een email te sturen naar interesse[at]museumspecialisten.nl.