Flexibel en geklimatiseerde opslag

Elke organisatie heeft een bepaalde mate van opslag nodig. Voor archieven, foto’s en films, kunstobjecten en ander erfgoed. Vaak voldoen de eigen opslagruimtes niet. Bijvoorbeeld door een slechte beveiliging of door zeer wisselende temperatuurs- of vochtigheid omstandigheden. Met name kunstvoorwerpen en erfgoedmaterialen kunnen door temperatuur en vochtigheid onherstelbaar worden aangetast.

Meer dan alleen een opslagruimte

Geklimatiseerd & Beveiligd

Onze depots zijn geklimatiseerd met een constante temperatuur van 18°C en 50% RV (relatieve luchtvochtigheid). Daarbij beveiligd voor brand, inbraak en menselijke interventie.

Van vervoer tot restauratie

Naast opslag en beheer kan je bij ons ook terecht voor vervoer, registratie, restauratie van werken, conditierapporten etc.

Efficiëntie & controle

Je kan bij ons een apart depot of delen ervan huren maar ook enkele objecten laten opslaan. Zo betaal je alleen voor de gebruikte ruimte. Daarnaast bieden wij volledige inzage in elke handeling die wij verrichten.

Wat klanten over ons zeggen

Naast museale objecten en archieven kunnen ook particuliere -en bedrijfscollecties bij Art & facts worden opgeslagen.

Reaction via:
mail
10

Voor de tentoonstelling WOEST rondom outsider kunstenaar Willem van Genk heeft Art & Facts voor ons het vervoer en de opslag op zich genomen. Met ruim 30 verschillende bruikleengevers, nationaal en internationaal, een hele klus. Door de professionaliteit en de oplossingsgerichtheid van Art & Facts heeft dit proces vlot en zonder problemen kunnen verlopen, met als resultaat een succesvolle tentoonstelling!

Maurice Koelemeij, Projectmanager bij Dolhuys
Wij werken o.a. voor

Geklimatiseerde depots

Kunst, erfgoed en archieven worden klimatologisch niet aangetast als het wordt opgeslagen bij een constante temperatuur van 18°C en en een relatieve luchtvochtigheid van 50%. 

In ons nieuwe collectiecentrum in Oegstgeest zullen tevens ruimtes ter beschikking zijn van +5°C en -5° C voor specifieke objecten zoals foto’s en ander beeld-of magnetisch tape-materiaal.

Betaling naar gebruik

Je kan al voor de opslag van enkele objecten bij ons terecht. We factureren op objectbasis, of op basis van strekkende of kubieke meter, wat maar het beste bij je past. Hierdoor worden de opslagkosten zeer redelijk in vergelijk met andere alternatieven omdat je niet betaalt voor gangpaden, stellingen en verloren ruimte.

Zeker voor gedeelde depots is het cruciaal dat je altijd inzicht hebt in elke handeling die met het object wordt uitgevoerd. Wie, wat, waar, wanneer en in wiens opdracht? Of het nu gaat om registratie, digitalisering, vervoer of toegang; wij loggen alles.

Veilige en duurzame opslag

Gezien het unieke karakter van de objecten is beveiliging tegen diefstal en brand cruciaal. Onze depots zijn gebouwd naar de hoogste eisen op het gebied van duurzame opslag:

  • er is volledige brandbewaking,
  • alle depots zijn bestand tegen bommen,
  • er is 24 x 7 camera beveiliging,
  • alle ruimtes zijn afgesloten met magneet sloten,
  • en enkel geautoriseerd personeel mag de ruimtes betreden.

Benieuwd naar de depots?

Wil je een keer ons depot bezichtigen voor verdere oriëntatie? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen!

Afspraak maken?

Zie je de voordelen van externe, geklimatiseerde opslag en de aanpalende diensten? Of wil je een keer ons depot bezichtigen voor verdere oriëntatie? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen!